Nyheter

Rapunzel of Sweden och Valedo i partnerskap för fortsatt tillväxt

Rapunzel of Sweden (”Rapunzel” eller ”Bolaget”) och Valedo Partners Fund II AB (”Valedo”) har ingått ett strategiskt partnerskap för fortsatt expansion och tillväxt. Partnerskapet säkrar ytterligare kompetens och resurser för Rapunzel att etablera bolaget som ett internationellt varumärke och ledande aktör inom löshår samt relaterade tjänster och produkter.

Rapunzel grundades år 2007 av Ida Backlund och Stefan Löfgren i Umeå och är en snabbt växande aktör inom löshår och relaterade produkter och tjänster. Genom Bolagets fokus på kvalitet och service har Rapunzel etablerat sig som en marknadsledande aktör inom e-handelssegmentet för löshår i Norden. Försäljning sker primärt från Bolagets webbutik, men även via Rapunzels egna salonger i Umeå, Stockholm, Göteborg och Malmö som etablerats på senare år. Bolagets kunder är främst privatpersoner, men även fristående frisörer och andra återförsäljare. Bolagets huvudmarknader är Sverige, Finland, Norge, Danmark och Tyskland, men försäljning sker även till kunder i andra länder. Bolaget har de senaste åren uppvisat stark organisk tillväxt och har en omsättning om ca 120 miljoner kronor.

“Jag är så stolt över våra engagerade medarbetare, och tacksam för den fantastiska feedback vi får från kunder över hela världen. Vi har lyckats skapa det många trodde var omöjligt – ett globalt löshårsvarumärke. Med stöd av Valedo som stark delägare samt den nya erfarna och kompetenta styrelsen, är jag entusiastisk över att fortsätta utveckla Rapunzel och ta bolaget till nästa nivå. Tillsammans ska vi nu ut på en spännande resa som kommer att innebära nya möjligheter för medarbetare, kunder och samarbetspartners. Som grundare känns det också roligt att dessutom välkomna en grupp nyckelmedarbetare som delägare”, säger grundare och VD Ida Backlund.

Vid sidan av Valedo kommer Rapunzels tidigare ägare, nyckelpersoner och styrelseledamöter att investera. Arthur Engel (tidigare VD för Gant och Björn Borg) har utsetts till styrelseordförande och Ida Backlund (VD och grundare av Rapunzel) och Stefan Löfgren (inköpschef och grundare av Rapunzel) har utsetts till nya styrelseledamöter.

Villkoren för affären offentliggörs inte.

För ytterligare information om Rapunzel,
vänligen kontakta:
Ida Backlund
ida@rapunzelofsweden.com

För ytterligare information om Valedo, vänligen kontakta Valedos presskontakt:
Hanna Bilir, Brunswick Group
+46 709 16 68 66
hbilir@brunswickgroup.com

Om Valedo:
Valedo är en oberoende svensk investeringsgrupp som investerar i högkvalitativa mindre och medelstora företag i Norden. Valedo fokuserar på företag med tydlig tillväxt- och utvecklingspotential där Valedo kan medverka till att öka takten i företagens utveckling. Genom att vara en aktiv ägare som bidrar med både kapital och kompetens medverkar Valedo till att företagen som Valedo investerar i uppnår sin fulla potential. www.valedopartners.com

Skriv ut nyhet