Nyheter

Valedo har investerat i Proteria, ett ledande norskt mjukvarubolag inom frakt och tullhantering

Proteria AS (”Proteria” eller ”Bolaget”) och Valedo Partners III AB (”Valedo”) har ingått ett strategiskt partnerskap som säkerställer kompetens och kapital för accelererad expansion och tillväxt för Proteria.

Proteria grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Oslo med ett ytterligare kontor i Norge och ett i Tyskland. Bolaget erbjuder verksamhetskritisk mjukvara för transportadministration och tullhantering samt mjukvarubaserade fraktlösningar. Proteria har över 5 000 kunder, vilka främst är e-handelsbolag, växer snabbt och hade 2022 en omsättning över 80 miljoner norska kronor.

Vid sidan av Valedo har Proterias tidigare ägare, anställda och styrelseledamöter investerat i Bolaget.

Villkoren för affären offentliggörs inte.

För ytterligare information om Proteria, vänligen kontakta:

Erik Risan Mathisen, VD
+47 452 86 660
erik@proteria.no

Om Proteria:
Proteria grundades 1994 och erbjuder digitala lösningar inom frakt och tull med kontor i Oslo och Halden i Norge och även i München, Tyskland. Proterias kunder är främst B2C och B2B e-handelsbolag. 

Om Valedo:
Valedo är en oberoende svensk investeringsgrupp som investerar i högkvalitativa mindre och medelstora företag i Norden. Valedo fokuserar på företag med tydlig tillväxt- och utvecklingspotential där Valedo kan medverka till att öka takten i företagens utveckling. Genom att vara en aktiv ägare som bidrar med både kapital och kompetens medverkar Valedo till att företagen som Valedo investerar i uppnår sin fulla potential.

Skriv ut nyhet