Nyheter

Valedo investerar i BRP Systems för att driva fortsatt tillväxt

BRP Systems (”BRP” eller ”Bolaget”) och Valedo Partners III AB (”Valedo”) har ingått ett strategiskt partnerskap för accelererad expansion och tillväxt. Partnerskapet säkrar ytterligare resurser och kompetens för att driva BRP Systems fortsatta utveckling av BRP’s marknadsledande affärssystem och tjänster för medlemshanterings-, boknings- och betalningslösningar till operatörer inom fritidsindustrin i Norden och övriga Europa.

BRP Systems är ett flerfaldigt gasellföretag som grundades år 2004 i Linköping med huvudkontor i Mjärdevi Science Park. BRP erbjuder ERP-mjukvara för operatörer inom fritidsindustrin, huvudsakligen träningsanläggningar, badanläggningar samt spa. BRP’s mjukvara används av ett stort antal marknadsledande fitnesskedjor samt stora och små privata och offentliga anläggningar som efterfrågar en effektiv och säker helhetslösning för att uppnå ökad effektivitet och nöjda slutkunder.

BRP Systems mjukvaruplattform är ett av Nordens ledande ERP- och medlemshanteringssystem för operatörer inom fritidsindustrin. BRP’s mjukvara möjliggör för gymoperatörer att säkerställa bästa möjliga översikt och planering av verksamheten genom att plattformen automatiserar arbetsmoment som sparar tid och pengar genom att reducera kostnaderna för administrativ personal och optimering av resursanvändning samt även driva omsättningen genom att stödja processer för nykundsförsäljning, minimering av churn och förbättrad kundupplevelse. Systemets funktionalitet inkluderar bokning, schemaläggning, betalningslösningar, fakturering, CRM, KPI-statistik och många fler komplexa tjänster och integrationer. Plattformen erbjuder innovativa integrationsmöjligheter där kunder ges möjlighet att koppla egenutvecklade applikationer till BRP Systems plattform. BRP’s mjukvara används i dagsläget av ca 900 anläggningar i Sverige, Norge, Finland, Polen och Kroatien. Bolaget har de senaste åren uppvisat en stark organisk tillväxt och har en omsättning om ca 40 miljoner kronor.

“Jag är mycket stolt över vad vi åstadkommit med våra högkvalificerade medarbetare – att etablera BRP Systems som marknadens ledande system. Jag är mycket entusiastisk till att Valedo kommer in som stark tillväxtorienterad partner som stöd för att utveckla BRP vidare till nästa nivå. Vi ser fram emot samarbetet som kommer ge nya möjligheter för kunder, samarbetspartners och medarbetare. Som grundare är vi också mycket glada att kunna välkomna en grupp nyckelmedarbetare som delägare”,  säger medgrundare och VD Jesper Wetterbrandt.

“Detta är väldigt positivt för våra kunder och samarbetspartners då det visar på vår långsiktighet, vår fokuserade strategi och våra starka resurser för att accelerera satsningarna i vår plattform för att bli en ännu bättre partner till våra kunder och möta våra kunders behov in i framtiden”, säger medgrundare och marknadschef Magnus Thorarensen.

Vid sidan av Valedo kommer BRP Systems tidigare ägare, nyckelpersoner och styrelseledamöter att investera i Bolaget.

Villkoren för affären offentliggörs inte.

För ytterligare information om BRP Systems, vänligen kontakta:
Jesper Wetterbrandt, VD, BRP Systems
jesper.wetterbrandt@brpsystems.se

För ytterligare information om Valedo, vänligen kontakta Valedos presskontakt:
Hanna Bilir, Brunswick Group
+46 709 16 68 66
hbilir@brunswickgroup.com

Om Valedo:
Valedo är en oberoende svensk investeringsgrupp som investerar i högkvalitativa mindre och medelstora företag i Norden. Valedo fokuserar på företag med tydlig tillväxt- och utvecklingspotential där Valedo kan medverka till att öka takten i företagens utveckling. Genom att vara en aktiv ägare som bidrar med både kapital och kompetens medverkar Valedo till att företagen som Valedo investerar i uppnår sin fulla potential. Valedo har gjort totalt 22 investeringar och fler än 90 tilläggsförvärv. Totalt omsätter Valedos verksamheter ~4 500 miljoner med ~3 300 anställda i nästan 20 länder. Valedos tidigare verksamheter har i genomsnitt vuxit ~250% under Valedos ägandeperiod.

www.valedopartners.com

Skriv ut nyhet