Nyheter

Valedo investerar i Gung, en ledande mjukvaruleverantör inom B2B-försäljning

Valedo Partners IV AB (”Valedo”) har investerat i Gung AB (”Gung”), en molnbaserad mjukvaruleverantör med en egenutvecklad B2B-försäljningsplattform.

Gung, som grundades 2015 i Göteborg, fokuserar på små och medelstora grossister, varumärken och B2B-verksamheter i Norden. Bolaget har uppvisat en stark tillväxt och lönsamhet sedan grundandet och har idag närmare 150 kunder. Med ytterligare stöd och resurser från Valedo planerar nu Gung för en accelererad tillväxt och utveckling över de närmaste åren.

Vid sidan av Valedo har även tidigare ägare, nyckelpersoner och styrelseledamöter investerat i bolaget.

Villkoren för affären offentliggörs inte.

För ytterligare information om Gung, vänligen kontakta:

Pär Hartung, VD
+46(0)72 402 62 78
par.hartung@gung.se

Om Gung:
Gung erbjuder en molnbaserad B2B-försäljningsplattform. Bolaget grundades 2015 i Göteborg och har idag kunder som exempelvis Silvent, Otto Olsen, Oscar Jacobson, HL Display och Didrikssons. Under räkenskapsåret 2021/2022 som slutar i april 2022 omsatte Gung 25 miljoner SEK.

Om Valedo:
Valedo är en oberoende svensk investeringsgrupp som investerar i högkvalitativa mindre och medelstora företag i Norden. Valedo fokuserar på företag med tydlig tillväxt- och utvecklingspotential där Valedo kan medverka till att öka takten i företagens utveckling. Genom att vara en aktiv ägare som bidrar med både kapital och kompetens medverkar Valedo till att företagen som Valedo investerar i uppnår sin fulla potential.

Skriv ut nyhet