Nyheter

Valedo investerar i Nordens ledande fisk- och skaldjursspecialister

Valedo Partners III AB (”Valedo”) har tillsammans med tidigare ägare och nyckelpersoner investerat i fem verksamheter som tillsammans utgör den ledande leverantören i Sverige och Danmark inom fisk och skaldjur av hög kvalitet.

Genom samgåendena mellan de svenska bolagen Kvalitetsfisk och Fisk idag samt de danska bolagen Copenhagen Seafood, FSG Foods och Fiskerikajen skapas en koncern som är ledande inom förädling, produktutveckling och produktutbud. Koncernen fokuserar på restauranger inom fine dining, lunch och sushi och blir en rikstäckande leverantör i både Sverige och Danmark. Genom samgåendena skapas en koncern med närmare 1,2 miljarder kronor i omsättning och 320 medarbetare.

”Den stora kunskap, erfarenhet och passion som finns inom koncernen kommer vara till ovärderlig nytta i den fortsatta utvecklingen mot att etablera oss som norra Europas ledande leverantör av fisk & skaldjur till kvalitetsmedvetna kunder. Genom samgåendena får koncernen resurser och kompetens för ökat fokus på innovation, produktutveckling och hållbarhetsarbete, vilket kommer vara till nytta för våra kunder, leverantörer och medarbetare”, säger VD Mikael Salenstedt

Vid sidan av Valedo har även tidigare ägare, nyckelpersoner och styrelseledamöter investerat i bolaget.

Villkoren för affärerna offentliggörs inte.

För ytterligare information om Kvalitetsfiskgruppen, vänligen kontakta:

Mikael Salenstedt, VD
+46 (0)8 447 50 60
mikael.salenstedt@kvalitetsfisk.se

Om Kvalitetsfiskgruppen:
Kvalitetsfiskgruppen är en servicepartner inom fisk- och skaldjur som värdesätter kvalitet, alltid med respekt för miljön och våra hav. Koncernen innefattar närmare 320 medarbetare och omsätter omkring 1,2 miljarder kronor.

www.kvalitetsfisk.se

Om Valedo:
Valedo är en oberoende svensk investeringsgrupp som investerar i högkvalitativa mindre och medelstora företag i Norden. Valedo fokuserar på företag med tydlig tillväxt- och utvecklingspotential där Valedo kan medverka till att öka takten i företagens utveckling. Genom att vara en aktiv ägare som bidrar med både kapital och kompetens medverkar Valedo till att företagen som Valedo investerar i uppnår sin fulla potential.

www.valedopartners.com

Skriv ut nyhet