Nyheter

Valedo investerar i Lakrids by Johan Bülow

Valedo Partners Fund II AB (“Valedo”) har ingått ett strategiskt partnerskap med Lakrids by Johan Bülow A/S (“Lakrids” eller “Bolaget”), ett snabbväxande danskt premiummärke inom gourmetlakrits. Investeringen görs i partnerskap tillsammans med Bolagets grundare och VD, Johan Bülow, samt Bolagets ledningsgrupp. Sedan starten 2007 har Lakrids utvecklats till ett starkt varumärke inom kvalitetskonfektyr. Idag distribuerar Lakrids sina produkter genom återförsäljare i mer än 25 länder, 15 egna butiker i Danmark, Norge och Tyskland samt till konsumenter i mer än 50 länder genom den egna webbutiken, www.lakrids.nu.

”Det har varit viktigt för mig att säkra Bolagets framtida utveckling och tillväxt med en partner som har erfarenhet av flera av de initiativ vi ska genomföra de kommande åren. I Valedo har vi också funnit en partner som till fullo stödjer vår strategi, syn på kvalitet och vision att hela världen kan lära sig älska lakrits.”

”Vi har satt höga mål för framtiden och tror att öppningar av egna butiker för Lakrids by Johan Bülow i de större metropolerna är en viktig byggsten i att lära kunderna att ren lakrits eller lakrits med choklad är en unik produkt som kan tilltala såväl ung som gammal.” säger Johan Bülow, grundare och VD för Lakrids.

Villkoren för affären offentliggörs inte.

För mer information om Lakrids, vänligen kontakta:
Peter Husted Sylvest, Försäljningschef
+45 2077 0815
peter@lakrids.nu

För ytterligare information om Valedo,
vänligen kontakta Valedos presskontakt:
Hanna Bilir, Brunswick Group
+46 (0)709 16 68 66
hbilir@brunswickgroup.com

Om Valedo:
Valedo är ett oberoende svenskt investeringsföretag som investerar i högkvalitativa mindre och medelstora företag i Norden. Valedo fokuserar på företag med tydlig tillväxt- och utvecklingspotential där Valedo kan medverka till att öka takten i företagens utveckling. Genom att vara en aktiv ägare som bidrar med både kapital och kompetens medverkar Valedo till att företagen som Valedo investerar i uppnår sin fulla potential. www.valedopartners.com

Skriv ut nyhet