Nyheter

VALEDO INVESTERAR I PINCHO NATION

Valedo Partners III AB (“Valedo”) har investerat i restaurangkedjan Pincho Nation AB (”Pinchos”) vid sidan av bolagets grundare, nyckelpersonal och styrelse. Med Valedo som ny huvudägare kommer Pinchos ges ytterligare resurser i form av kompetens och kapital för att realisera och accelerera bolagets långsiktiga tillväxt- och utvecklingsplan.

Pinchos är ett unikt app-baserat restaurangkoncept som erbjuder en bred meny med smårätter från hela världens kök, med allt från spanska quesadillas till asiatiska dumplings, ungersk plankstek, fransk crème brûlée, och drycker såsom mojitos, sangria, öl, viner och lekfulla drinkar i regnbågens alla färger. Verksamheten, som grundades 2012 av Magnus Larsson, Jessica Ekelöf Larsson, Fredrik Mattsson och Johannes Räfsby, har vuxit kraftigt de senaste åren och i dag finns ca 45 Pinchos-restauranger i Sverige och Norge. Enbart under 2017 har 17 nya enheter öppnats och bolaget planerar öppna fler än 20 nya enheter under 2018.

“Pinchos har under de senaste åren uppvisat fantastisk tillväxt och utveckling och det är uppenbart att konsumenterna verkligen uppskattar vårt unika koncept och atmosfär. Som grundare och ledare i verksamheten är jag nu väldigt entusiastisk över att accelerera utvecklingen ytterligare tillsammans med Valedo som partner, vid sidan av våra engagerade och duktiga medarbetare. Valedo kommer att bidra med viktiga erfarenheter och finansiella resurser för nästa steg i vår strategiska resa.” kommenterar Magnus Larsson, VD Pinchos.

Villkoren för affären offentliggörs inte.

För ytterligare information om Pinchos, vänligen kontakta:

Magnus Larsson, VD
magnus.larsson@pinchos.se

Om Valedo:
Valedo är en oberoende svensk investeringsgrupp som investerar i högkvalitativa mindre och medelstora företag i Norden. Valedo fokuserar på företag med tydlig tillväxt- och utvecklingspotential där Valedo kan medverka till att öka takten i företagens utveckling. Genom att vara en aktiv ägare som bidrar med både kapital och kompetens medverkar Valedo till att företagen som Valedo investerar i uppnår sin fulla potential. Valedo har gjort totalt 24 investeringar och fler än 100 tilläggsförvärv. Totalt omsätter Valedos verksamheter ~4 500 miljoner med ~3 300 anställda i nästan 20 länder. Valedos tidigare verksamheter har i genomsnitt vuxit ~250% under Valedos ägandeperiod.

www.valedopartners.com

Skriv ut nyhet