Nyheter

Becksöndergaard i partnerskap med Valedo för fortsatt tillväxt

Efter flera år av stark tillväxt har Becksöndergaard Copenhagen (”Becksöndergaard” eller ”Bolaget”) ingått ett strategiskt partnerskap med Valedo Partners Fund II AB (”Valedo”) för att genomföra sin framtida utvecklings- och tillväxtplan. Partnerskapet säkrar ytterligare kompetens och resurser för Becksöndergaard i syfte att realisera och uppnå Bolagets långsiktiga mål som ett ledande internationellt modeaccessoar-varumärke.

Becksöndergaard, som etablerades 2003 av Anna Søndergaard och Lis Beck, är ett accessoar-varumärke med fokus på sjalar och läderväskor för kvinnor mellan 20-50 år. Bolaget, som under de senaste åren vuxit snabbt, har en utbredd internationell närvaro där ungefär 80% av försäljningen exporteras till framförallt länder i Västeuropa. Becksöndergaard omsatte mer än 100 miljoner danska kronor under 2012 och har sitt säte i Köpenhamn med ca 20 anställda.

En internationellt erfaren styrelse har tillsatts som ett resultat av det strategiska beslutet att ta in Valedo som ny majoritetsinvesterare, där styrelsen utgörs av individer med betydande erfarenheter av att framgångsrikt växa och utveckla företag som Becksöndergaard. Styrelsen utgörs bland annat av styrelseordförande Danny Feltmann Espersen (tidigare på Bang & Olufsen och H&M), Søren Schriver (VD för sportklädesföretaget Hummel) samt Thommy Nilsson (tidigare VD för KappAhl och styrelseordförande i Oscar Jacobson). I tillägg förstärktes Becksöndergaards ledning i januari 2013 genom tillsättandet av Lesia M. Zuk som VD. Lesia M. Zuk har erfarenhet från Noa Noa, IC Companys och Rosendahl Design Group. Grundarna av Becksöndergaard, Anna Søndergaard och Lis Beck, fortsätter i sina nuvarande positioner som försäljningschef respektive kreativt ansvarig och är även framöver stora delägare i Bolaget.

Grundarna, Anna Søndergaard och Lis Beck, säger:

“Vi är oerhört stolta och glada över den kompetens och de möjligheter detta nya partnerskap för med sig. Efter flera år av stark tillväxt och med en ambitiös plan för framtiden tror vi att samarbetet med Valedo kan hjälpa oss att uppnå våra ambitioner och mål tillsammans med våra externa partners, våra kunder samt Becksöndergaards dedikerade medarbetare. Vårt dagliga arbete kommer att fortsätta som tidigare, kryddat med energin och samarbetet med vår nya VD, Lesia Zuk, samt vår dynamiska styrelse och deras internationella nätverk och erfarenheter. Det har varit oerhört viktigt för oss i sökandet efter en strategisk partner att finna en partner som förstår vårt varumärke, vår unika företagskultur samt som delar vår passion för Becksöndergaard. Vi känner att vi funnit detta i Valedo.”

Villkoren för affären offentliggörs inte.

För ytterligare information om Becksöndergaard, vänligen kontakta:
Mia Kvinderup Christiansen, PR/Marknadschef+45 24 41 60 25

För ytterligare information om Valedo, vänligen kontakta Valedos presskontakt: Hanna Gustafsson, Brunswick Group
07091 66866

Om Valedo:
Valedo är en oberoende svensk investeringsgrupp som investerar i högkvalitativa mindre och medelstora företag i Norden. Valedo fokuserar på företag med tydlig tillväxt- och utvecklingspotential där Valedo kan medverka till att öka takten i företagens utveckling. Genom att vara en aktiv ägare som bidrar med både kapital och kompetens medverkar Valedo till att företagen som Valedo investerar i uppnår sin fulla potential.

www.valedopartners.com

Skriv ut nyhet