Nyheter

Valedo avyttrar Becksöndergaard

Valedo Partners Fund II AB “(Valedo”) har avyttrat BeckSöndergaard, ett danskt accessoarvarumärke för kvinnor, till ett konsortium lett av bolagets grundare Lis Beck och Anna Søndergaard. Under Valedos ägandeperiod har BeckSöndergaard genomfört en omfattande breddning av sitt produktsortiment, ökat sin internationella närvaro och andelen online-försäljning.

“Jag vill tacka Valedo för dess stöd de senaste nio åren och välkomnar våra grundare Lis och Anna tillsammans med deras medinvesterare åter som majoritetsägare. Utbrottet av COVID-19 under våren 2020 utmanade BeckSöndergaard och hela klädindustrin på många sätt, vi har dock snabbt anpassat BeckSöndergaard till de nya marknadsförhållandena och jag är väldigt entusiastisk över utvecklingen 2022 och framöver”,  säger Nanna Cotta-Schönberg, VD för BeckSöndergaard.

Villkoren för affären offentliggörs inte.

Om Valedo:
Valedo är en oberoende svensk investeringsgrupp som investerar i högkvalitativa mindre och medelstora företag i Norden. Valedo fokuserar på företag med tydlig tillväxt- och utvecklingspotential där Valedo kan medverka till att öka takten i företagens utveckling. Genom att vara en aktiv ägare som bidrar med både kapital och kompetens medverkar Valedo till att företagen som Valedo investerar i uppnår sin fulla potential.

www.valedopartners.com

Skriv ut nyhet