Nyheter

PerkinElmer förvärvar Perten Instruments

PerkinElmer, Inc. (“PerkinElmer”) har undertecknat avtal om att förvärva Perten Instruments Group AB (“Perten”), en globalt ledande leverantör av avancerade analysinstrument för kvalitetskontroll av livsmedel, spannmål, mjöl och foder, av Valedo Partners Fund I AB (“Valedo”), familjen Perten och ledande befattningshavare i bolaget. Perten har under Valedos ägande sedan 2010 dubblerat omsättningen genom ett antal framgångsrika investeringar i produktutveckling och geografisk expansion. PerkinElmers satsning inom området säkerhets- och kvalitetstestning av livsmedel samt närvaro inom kompletterande marknader kombinerat med Pertens gedigna marknadsposition och ledande produktportfölj är en idealisk kombination för att ytterligare stärka en ledande position i denna sektor.

Perten, som grundades 1962, utvecklar och marknadsför analysinstrument, i kombination med en marknadsledande kalibreringsdatabas och tillhörande tjänster, för avancerade kvalitetskontroller av livsmedel, spannmål, mjöl och foder. De senaste åren har Perten uppnått en stark organisk tillväxt och omsätter i dag mer än 50 MEUR med försäljning i fler än 100 länder. Perten har en världsledande position inom flera produktsegment som ett resultat av utvecklingen av flera banbrytade produkter, av vilka flera nu är branschstandarder.

PerkinElmer är en globalt ledande diagnostikaktör fokuserad på att förbättra hälsa och säkerhet för människor och miljö. Genom att kombinera innovativ detektion, bildbehandling, laboratorietjänster och informatiklösningar med kunskap och expertis stödjer PerkinElmer kritiska insikter inom diagnostik, biovetenskap och miljötillämpningar. Företaget omsatte cirka 2,2 BUSD 2013, har cirka 7.600 anställda och har kunder i mer än 150 länder.

”Jag är mycket stolt över vad Perten har uppnått på marknaden. Sedan 2010 har vi accelererat vårt arbete med att utveckla och lansera innovativa produkter och tjänster och vi har kraftigt utökat vår försäljnings- och serviceorganisation på både befintliga och nya marknader. Perten har uppskattat att arbeta med Valedo och välkomnar nu PerkinElmer som ny ägare, som vi är övertygade om kommer att kunna bidra med betydande resurser och kompetens för att vidareutveckla och växa vår verksamhet.”säger Sven Holmlund, VD för Perten Instruments Group AB.

”Kombinationen av Pertens unika kunskap och kompetens med PerkinElmers produktportfölj av innovativa analysinstrument möjliggör för oss att fortsätta penetrera den globala marknaden för kvalitetskontroll av livsmedel som beräknas omsätta flera miljarder dollar. Detta inkluderar även en långsiktig potential i tillväxtregioner såsom Kina” säger Jon DiVincenzo, President, Environmental Health, PerkinElmer. ”PerkinElmer stärker med detta sina positioner för att hjälpa kunder att möta stränga regler för kvalitetskontroll av livsmedel, testning vid import och export, och behovet av kontroll genom de globala produktionskedjorna.”

Mediakontakter för Valedo:
Hanna Bilir,
Brunswick Group
0709 16 68 66

Mediakontakter för Perten:
Sven Holmlund, VD
070-512-7726

Mediakontakter för PerkinElmer:
Brian Willinsky, Public Relations and Corporate Communications
+1 781-663-5728

Investor Relations för PerkinElmer:
Tommy Thomas
+1 781-663-5889

Om Valedo:
Valedo är en oberoende svensk investeringsgrupp som investerar i högkvalitativa mindre och medelstora företag i Norden. Valedo fokuserar på företag med tydlig tillväxt- och utvecklingspotential där Valedo kan medverka till att öka takten i företagens utveckling. Genom att vara en aktiv ägare som bidrar med både kapital och kompetens medverkar Valedo till att företagen som Valedo investerar i uppnår sin fulla potential. www.valedopartners.com

Om PerkinElmer:
PerkinElmer, Inc. är en global ledande leverantör av produkter, tjänster och lösningar med fokus på att förbättra hälsa och säkerhet för människor och miljö. Bolaget omsatte cirka 2,2 BUSD 2013, har cirka 7.600 anställda och har kunder i mer än 150 länder och är en del av S&P 500 Index. Ytterligare information finns tillgänglig via +1-877-PKI-NYSE, eller www.perkinelmer.com.

Om Perten Instruments:
Perten Instruments är en globalt ledande leverantör av avancerade analysinstrument för kvalitetskontroll av livsmedel, spannmål, mjöl och foder. Företaget omsätter mer än 50 MEUR, har cirka 200 anställda i 8 operativa enheter och levererar till resten av världen genom distributörer och agenter i mer än 100 länder. För mer information besök www.perten.com.

Skriv ut nyhet