Nyheter

SPIRAL BINDING FÖRVÄRVAR BINDOMATIC

Spiral Binding LLC (“Spiral”) har förvärvat inbindningsföretaget Bindomatic Holding AB (“Bindomatic”) av Valedo Partners Fund I AB (“Valedo”). Valedo investerade i Bindomatic 2008 och har sedan dess investerat betydande resurser i att expandera direktförsäljningen och öka operationell effektiviteten.

Bindomatic är en global marknadsledare inom liminbindning. Bolagets huvudkontor är beläget i Stockholm och har dotterbolag i USA, Tyskland, Portugal och Belgien. Genom nära samarbete med distributörer säljs bolagets produkter globalt.

“Bindomatic har levererat en stabil tillväxt över flera år där direktförsäljningen har vuxit med mer än 40% sedan 2011, drivet av investeringar i vår säljkår, lanseringen av produktserien Accel med marknadsledande Drop & Go-effektivitet och förbättrad produktion. Vi är övertygade att Spirals etablerade relationer med företag, skrivarbolag, facility management-leverantörer, så väl som amerikanska myndigheter och utbildningsmarknader kommer att vara ett stort bidrag till Bindomatics kundbas. Genom att kombinera våra marknadsledande produkter med deras betydande nätverk är vi välpositionerade att transformera inbindningsbranschen.” säger Göran Tolf, VD, Bindomatic.

Villkoren för affären offentliggörs inte.

Om Valedo:
Valedo är en oberoende svensk investeringsgrupp som investerar i högkvalitativa mindre och medelstora företag i Norden. Valedo fokuserar på företag med tydlig tillväxt- och utvecklingspotential där Valedo kan medverka till att öka takten i företagens utveckling. Genom att vara en aktiv ägare som bidrar med både kapital och kompetens medverkar Valedo till att företagen som Valedo investerar i uppnår sin fulla potential.

www.valedopartners.com

Om Bindomatic:
Bindomatic är ett svenskt bolag med branschledande teknologi och lösningar för dokumentinbindning. Bolaget har varit globalt verksamt i mer än 40 år genom ett nära nätverk av distributörer och egna dotterbolag. Bindomatic är dedikerat till att tillhandahålla högkvalitativa lösningar för professionell dokumentinbindning med kontinuerlig strävan att vara globala ledare i offline dokumenthantering.

www.bindomatic.com

Om Spiral:
Spiral är en ledande tillverkare och global distributör av ett brett utbud dokumenthanterings- och presentationsprodukter och tjänster. Spiral har starkt kvalificerad personal som tillhandahåller lösningar för alla behov för inbindning, laminering, pappershantering, foto och speciallösningar. Spiral är också exklusiv global tillverkare och distributör av Pinchbook™ fotoböcker och Silver Linings™ självhäftande foto-paneler.

www.spiralbinding.com

Skriv ut nyhet