Nyheter

Valedo ny majoritetsägare i dokumentinbindningsföretaget Bindomatic

Valedo har ingått avtal om förvärv av majoriteten av dokumentinbindningsföretaget Bindomatic. Affären genomförs tillsammans med tidigare majoritetsägaren Sture Wiholm som behåller en betydande minoritetsägarandel. Bindomatic är en ledande global aktör på marknaden för liminbindning av dokument och presentationer. Genom Valedos investering kommer bolaget få tillgång till ytterligare resurser i form av kapital och kompetens för att driva tillväxt och vidareutveckling av verksamheten.

Bindomatic, med huvudkontor i Stockholm, utvecklar maskiner och mappar för dokumentinbindning med hög kvalitet avsedda för användare av kopiatorer och skrivare. Företaget är en global aktör med mer än 95% av försäljningen utanför Sverige och egna bolag i Portugal, Tyskland och USA. Bindomatic har en stark marknadsposition baserat på en ledande produktportfölj, samarbeten med kopiatortillverkare och innovativa applikationer. Bindomatic omsatte 117 miljoner kronor med god lönsamhet 2007.

”Det är med stor glädje jag välkomnar Valedo som ny majoritetsägare och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Valedo som betydande minoritetsägare. Jag är övertygad om att Valedo kommer att vara ett starkt stöd för fortsatt tillväxt och expansion. Jag delar Valedos vision och positiva syn på Bindomatics fortsatta utveckling och möjligheter.” säger Sture Wiholm, Bindomatic.

”Inbindningsmarknaden förväntas uppvisa en mycket hälsosam tillväxt under kommande år och Bindomatic med sitt starka produkterbjudande och rykte om effektiva och högkvalitativa produkter har goda förutsättningar att visa god tillväxt. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med ledningen för att fortsätta expansionen och vidareutveckla verksamheten framöver.” säger Nils och Per Forsberg, grundare av Valedo.

Valedo är en oberoende svensk riskkapitalfond som förvaltar 1 miljard kronor och investerar i högkvalitativa mindre och medelstora företag. Bindomatic är Valedos tredje investering och följer investeringar i Solhagagruppen (omsorgsverksamhet) och Aspen (badrumsmöbler). I denna investering är det Valedos avsikt att bl.a. tillsätta följande styrelsemedlemmar: Jan Olofsson (tidigare Esselte) och Jan Friedman (tidigare Kinnevik).

Villkoren för affären offentliggörs inte.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Valedo Partners Fund I AB
Nils Forsberg, 08-678 08 50
Per Forsberg, 08-678 08 50

www.valedopartners.com

Bindomatic AB
Sture Wiholm, 08-709 58 00

www.bindomatic.com

Skriv ut nyhet