Nyheter

VALEDO AVYTTRAR ÄGANDET I JOE & THE JUICE

Valedo Partners Fund II AB och Valedo Partners III AB (tillsammans “Valedo”) har avyttrat ägandet i Joe & the Juice Holding A/S (“J&TJ”) till den befintliga aktieägaren General Atlantic.
Under Valedos ägande har J&TJ expanderat internationellt över Europa, Storbritannien, USA och Mellanöstern, vuxit antal enheter från 50 till 350 och ökat omsättningen med mer än 15x från DKK ~150 miljoner till DKK ~2,3 miljarder.

“Joe & the Juices utveckling efter pandemin har varit väldigt positiv och jag vill tacka våra juicers, övriga anställda, styrelse och ägare för deras engagemang och hårda arbete under de senaste åren. Med denna transaktion är jag glad att välkomna en befintlig aktieägare i General Atlantic, som har en djup förståelse för vår strategi och unika företagskultur, som vår nya majoritetsägare”
säger Thomas Noroxe, VD, Joe & the Juice.

Citigroup Global Markets, Moalem Weitemeyer och White & Case agerade som Valedos finansiella och legala rådgivare i transaktionen.

Transaktionen är föremål för myndighetsgodkännande och villkoren offentliggörs ej.

Om Valedo:
Valedo är ett oberoende svenskt investeringsföretag som investerar i högkvalitativa mindre och medelstora företag i Norden. Valedo fokuserar på företag med tydlig tillväxt- och utvecklingspotential där Valedo kan medverka till att öka takten i företagens utveckling. Genom att vara en aktiv ägare som bidrar med både kapital och kompetens medverkar Valedo till att företagen som Valedo investerar i uppnår sin fulla potential.

www.valedopartners.com

Skriv ut nyhet