Nyheter

Joe & the Juice och Valedo i partnerskap för fortsatt expansion

Efter flera år av stark tillväxt och expansion har Joe & the Juice A/S (”Joe & the Juice” eller ”Bolaget”) ingått ett strategiskt partnerskap med Valedo Partners Fund II AB (”Valedo”). Investeringen görs i partnerskap med Joe & the Juices grundare och en stor grupp nyckelmedarbetare. Med Valedo som ny huvudägare kommer Bolaget ges ytterligare resurser i form av kompetens och kapital för att realisera och accelerera den långsiktiga tillväxt- och utvecklingsplanen.

Joe & the Juice är en modern och hälsofokuserad juicebar-kedja som grundades 2002 av Bolagets VD, Kaspar Basse. Bolaget har ett internationellt bevisat koncept och erbjuder genom ca 50 juicebarer i Danmark, Island, Norge, Storbritannien, Sverige och Tyskland hälsosamma juicer, smörgåsar, kaffe, milkshakes m.m. i en unik, modern och serviceinriktad miljö. Alla smörgåsar och juicer är färska och görs på plats efter kundens beställning. Bolaget, som har sitt säte i Köpenhamn, har under de senaste åren uppvisat en stark organisk tillväxt och har idag en omsättning om ca 200 miljoner danska kronor och ca 350 anställda.

Grundaren och VD, Kaspar Basse, säger:
“Joe & the Juice har under de senaste åren uppvisat fantastisk tillväxt och utveckling – vi har expanderat framgångsrikt till Norge, Storbritannien, Sverige och Tyskland, och jag är väldigt stolt över prestationerna från våra engagerade medarbetare och Juicers! Det är uppenbart att olika åldersgrupper och nationaliteter tagit till sig Joe & the Juices unika erbjudande och atmosfär, och jag är väldigt entusiastisk över att accelerera denna tillväxt ytterligare tillsammans med vår nya delägare Valedo. Valedo kommer att bidra med viktiga erfarenheter och finansiella resurser för nästa steg i vår strategiska resa och för mig som grundare och VD känns det mycket positivt att dessutom välkomna en stor grupp nyckelmedarbetare som delägare och långsiktiga partners.”

Vid sidan av Valedo kommer tidigare huvudägare Kaspar Basse och Johan Wedell-Wedellsborg, nyckelpersoner och nya styrelseledamöter i Joe & the Juice investera i Bolaget. Danny Feltmann Espersen (ordförande i Becksöndergaard, VD i Karmameju och tidigare på Bang & Olufsen och H&M) och Sven Mattsson (styrelseledamot i Akademikliniken och tidigare VD i Oriflame Cosmetics) kommer att utses till nya styrelseledamöter i Joe & the Juice och styrelsen kommer att kompletteras med ytterligare ledamöter med relevant industriell kompetens inom de kommande månaderna.

Villkoren för affären offentliggörs inte.

För ytterligare information om Joe & the Juice, vänligen kontakta:
Kaspar Basse
+45 20 66 09 66

För ytterligare information om Valedo, vänligen kontakta Valedos presskontakt:
Hanna Gustafsson, Brunswick Group
+46 709 16 68 66

Om Valedo:
Valedo är en oberoende svensk investeringsgrupp som investerar i högkvalitativa mindre och medelstora företag i Norden. Valedo fokuserar på företag med tydlig tillväxt- och utvecklingspotential där Valedo kan medverka till att öka takten i företagens utveckling. Genom att vara en aktiv ägare som bidrar med både kapital och kompetens medverkar Valedo till att företagen som Valedo investerar i uppnår sin fulla potential. www.valedopartners.com

Skriv ut nyhet