Nyheter

Valedo förvärvar textningsföretaget Broadcast Text International

Valedo har undertecknat avtal om förvärv av textningsföretaget Broadcast Text International (BTI) från ProSiebenSat.1 Media AG. BTI, en ledande europeisk aktör på marknaden för textning av TV-program och filmer etc., har kontor i 8 länder och tjänsteerbjudande på cirka 40 språk. Bolaget kommer att fortsätta att ledas av nuvarande ledning med fokus på accelererad expansion och vidareutveckling av verksamheten och med stöd av ytterligare resurser och kompetens från Valedo.

BTI, med huvudkontor i Stockholm, tillhandahåller tjänster såsom textning och dubbning till TV-kanaler och andra mediabolag. Företaget är en stark aktör inom textning i Europa med textning på cirka 40 språk och ett flertal ledande TV-kanaler och produktionsbolag som kunder. Bolaget har uppvisat en stark tillväxt de senaste åren och har en stark marknadsposition baserat på erkänt hög kvalitet, leveranssäkerhet och stor produktionskapacitet på lokala marknader. BTI uppvisar god lönsamhet och omsatte 149 miljoner 2007. Bolaget har cirka 110 anställda.

”BTI har en spännande tid framför sig med avsevärda tillväxtmöjligheter. Tillsammans med Valedo kommer bolaget vara välpositionerat att växa och jag förväntar mig en mycket positiv utveckling under de närmaste åren.” säger Björn Andersson, VD för BTI.

”I BTI har Valedo funnit flera attraktiva investeringskarakteristika; god marknadstillväxt, välpositionerat företag och stark ledningsgrupp.” säger &ils och Per Forsberg, grundare av Valedo.

”Broadcast Text har varit en viktig del av våra kanalers expansion i Skandinavien, Benelux och Central- och Östeuropa. Jag är glad att det kommer att fortsätta vara det med en ny ägare med samma känsla för kvalitet och service. Vår relation med BTI kommer att fortsätta eftersom det tillhandahåller förstklassig service till våra lokala TV-kanaler. Transaktionen stämmer väl in på vår strategi att outsourca tekniska tjänster som är icke-kärnverksamheter.” säger Patrick Tillieux, COO, ProSiebenSat.1 Group.

Villkoren för transaktionen offentliggörs inte.

Valedo är en oberoende svensk riskkapitalfond som förvaltar 1 miljard kronor och investerar i högkvalitativa mindre och medelstora företag i Norden. BTI är Valedos fjärde investering och följer investeringar i Solhagagruppen (omsorgsverksamhet), Aspen (badrumsmöbler) och Bindomatic (dokumentinbindning). I denna investering kommer Valedo att bl.a. tillsätta följande styrelsemedlemmar: Håkan Winberg (tidigare Securitas), Christer Kinch (Com Hem) och Greger Larson (tidigare SBS, TV3 och Viasat).

ProSiebenSat.1
Med 26 gratis TV-kanaler, 24 betalkanaler och 22 radionätverk i 13 europeiska länder är ProSiebenSat.1 ett av de ledande och mest framgångsrika paneuropeiska mediabolagen. Gratis TV, finansierad med reklam, är företagets kärnverksamhet. Med kanalerna Sat.1, ProSieben, kabel eins och N24 är företaget den största kommersiella aktören på gratis TV i Tyskland. I Nederländerna äger företaget TV-kanalerna Veronica, Net 5 och SBS 6, i Belgien VT 4 och Vijf TV, i Sverige Kanal 5 och Kanal 9, i Norge TVNorge och FEM, i Danmark Kanal 4, Kanal 5 och SBS Net, i Ungern TV2, i Rumänien Prima TV och Kiss TV, i Österrike Puls 4. Vidare, med 9Live, äger företaget den ledande call-tv aktören. maxdome, Tysklands största video-on-demand plattform och innovativa Internettjänster som MyVideo och lokalisten är andra aktiviteter som företaget har diversifierat sin intäktsbas med. ProSiebenSat.1 har cirka 6 000 anställda i Europa. Företaget är börsnoterat på MDAX och har huvudkontor i München.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Valedo Partners Fund I AB

Nils Forsberg, 08-678 08 50
Per Forsberg, 08-678 08 50

www.valedopartners.com

Broadcast Text International AB

Björn Andersson, 08-458 00 60

www.broadcasttext.se

Skriv ut nyhet