Nyheter

ASA Transporter, Best Transport och Valedo i partnerskap för fortsatt expansion

Efter flera år av stark utveckling har ASA Transporter (”ASA”) och Best Transport (”Best”) gått samman för att bilda en marknadsledande aktör och i samband därmed går Valedo Partners Fund II AB (”Valedo”) in som ny huvudägare. Investeringen görs i partnerskap med tidigare huvudägare, styrelsen och nyckelmedarbetare. Med Valedo som ny huvudägare kommer bolagen ges ytterligare resurser i form av kompetens och kapital för att realisera och accelerera den långsiktiga tillväxt- och utvecklingsplanen.

ASA och Best är två av Stockholms ledande aktörer inom bud & distribution, ASA med verksamhet i Stockholm och Mälardalen, Best med närvaro i både Stockholm och Göteborg. Bolagen har en diversifierad kundbas med kunder inom bland annat logistik, hälsovård, kontorstjänster och IT. Affärsmodellen för bolagen är liknande varandra med fristående åkare som själva ansvarar för fordon och personal. Bolagen har under de senaste åren uppvisat en stark organisk tillväxt och har tillsammans en omsättning om ca 250 miljoner kronor.

VD, Peter Lennartsson, säger:
“Både ASA och Best är företag med stora ambitioner, mycket potential och tydliga mål för framtiden. Med en gemensam stark huvudägare blir vi nu ett ännu större och mer komplett alternativ för kunder på bud-, distribution- och logistik-marknaden. Tillsammans ska vi nu ut på en mycket spännande resa som kommer innebära nya möjligheter för medarbetare, åkerier och andra samarbetspartners, inte minst våra kunder.”

Vid sidan av Valedo kommer ASAs tidigare huvudägare, nyckelpersoner och styrelseledamöter att investera. Lars Johansson (tidigare VD för Dometic, ordförande för Arne Anderssons Åkeri) har utsetts till styrelseordförande och Mats Lönnqvist (tidigare CFO för PostNord, ordförande för Evidensia och Spendrups Bryggeri), Matthias Kettelhoit (VD för Aditro Logistics, tidigare affärsutveckling på Schenker), Mikael Bergkvist (Partner på Actinvest, tidigare VD för Flygbussarna) och Rolf Söder (tidigare VD för ASA Transporter) har utsetts till nya styrelseledamöter.

Villkoren för affären offentliggörs inte.

För ytterligare information om ASA och Best, vänligen kontakta:
Peter Lennartsson
+46 8 733 77 26

För ytterligare information om Valedo, vänligen kontakta Valedos presskontakt:
Hanna Gustafsson, Brunswick Group
+46 709 16 68 66

Om Valedo:
Valedo är en oberoende svensk investeringsgrupp som investerar i högkvalitativa mindre och medelstora företag i Norden. Valedo fokuserar på företag med tydlig tillväxt- och utvecklingspotential där Valedo kan medverka till att öka takten i företagens utveckling. Genom att vara en aktiv ägare som bidrar med både kapital och kompetens medverkar Valedo till att företagen som Valedo investerar i uppnår sin fulla potential. www.valedopartners.com

Skriv ut nyhet