Nyheter

CreVal ny majoritetsägare i badrumsmöbelföretaget Aspen

CreVal har träffat avtal om förvärv av majoriteten av badrumsmöbelföretaget Aspen. Affären genomförs tillsammans med tidigare majoritetsägaren Jan Asplund som behåller en betydande minoritetsägarandel och som kvarstår som VD. Aspen är en ledande aktör på marknaden för badrumsmöbler i Sverige med försäljning även i Norge och Danmark och med mycket stark historisk tillväxt. Genom CreVals investering kommer bolaget få tillgång till ytterligare resurser i form av kapital och kompetens för att driva tillväxt och vidareutveckling av verksamheten.

Aspen, med huvudkontor i Jönköping, erbjuder färdigmonterade badrumsmöbler med hög kvalitet och designfaktor. Från sin bas i Jönköping har företaget nyligen även expanderat starkt på den norska marknaden och koncernen har en ledande position i fackhandlarledet med totalt ca 150 utvalda återförsäljare runt om i Norden. Aspen är även verksamt inom projektmarknaden med försäljning till ledande byggföretag. Företaget beräknas 2007 omsätta mer än 70 miljoner kronor. Aspen är inne i en stark tillväxtfas och har de senaste tre åren i genomsnitt vuxit med över 40%. År 2006 belönades Aspen med en utnämning till Gasellföretag i Jönköpings län, samt år 2007 till utmärkelsen ”Guldstickan” för årets marknadsförare i Jönköpings län.

”Jag ser med stor entusiasm på att CreVal investerar i Aspen och jag kommer att kvarstå som väsentlig ägare och som VD för Aspen. I CreVal får Aspen en mycket bra partner för en fortsatt stark utveckling och CreVal delar våra visioner och vår syn på möjligheter till tillväxt samt betydelsen av fokus på kvalitet, design och leveransförmåga för fortsatt framgång.” säger Jan Asplund, VD i Aspen.

”Marknaden för badrumsmöbler förväntas uppvisa en fortsatt god tillväxt under de närmaste åren och Aspen är en av de ledande inom sin nisch med ett mycket gott rykte för sin design, sin höga produktkvalitet och sin goda leveransförmåga. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med ledningen för att fortsätta att vidareutveckla och växa verksamheten framöver.” säger Nils och Per Forsberg, grundare av CreVal.

CreVal är en oberoende svensk riskkapitalfond som förvaltar 1 miljard kronor och investerar i högkvalitativa mindre och medelstora företag. CreVal fokuserar på företag med tillväxt- och utvecklingspotential där CreVal kan medverka till att öka takten i företagens utveckling. För att aktivt driva och öka takten i tillväxt och industriell utveckling har CreVal ett omfattande nätverk av industriella rådgivare med erfarenhet från olika industri- och tjänstesegment. Dessa industrialister ställer sin kompetens och erfarenhet till förfogande under förvärvsprocesser och som styrelseledamöter i portföljbolagen. I denna investering kommer CreVal att bl.a. tillsätta följande styrelsemedlemmar: Stig-Arne Blom (tidigare VD för IRO), Jan Sjöqvist (tidigare VD för NCC) och Johan Vikman (tidigare VD för Fenix Outdoor).

Villkoren för affären offentliggörs inte.

För ytterligare information vänligen kontakta:

CreVal Partners Fund I AB
Nils Forsberg , Partner, 08-678 08 50
Per Forsberg, Partner, 08-678 08 50

www.crevalpartners.com

Aspen i Jönköping AB
Jan Asplund, VD, 036-31 16 53

www.aspenbad.se

Skriv ut nyhet