Nyheter

Valedo III investerar i Cordel Norden

Efter ett flertal år av framgångsrikt samarbete har System Konsult AS (”System Konsult”) och Bransjedata AS (”Bransjedata”) gått samman för att bilda Cordel Norden AS (“Cordel Norden”), en marknadsledande utvecklare och leverantör av affärssystem för hantverkare i Norge. I samband med detta går Valedo Partners III AB (”Valedo”) in som ny huvudägare i partnerskap med grundarna, nyckelmedarbetare och styrelsen. Med Valedo som ny huvudägare ges Cordel Norden ytterligare resurser i form av kapital och kompetens för att accelerera den långsiktiga tillväxtplanen.

System Konsult grundades 1987 och har idag tusentals användare av bolagets affärssystem Cordel och en marknadsledande kunskap om effektivisering för hantverkare genom digitala verktyg. Bransjedata är en ledande integratör av affärssystem för hantverkare i Norge. Bolagen har under de senaste åren uppvisat en stark organisk tillväxt och har tillsammans en omsättning om cirka 70 miljoner norska kronor.

“Vi har under ett antal år haft ett nära samarbete och ser en tydlig logik i att knyta organisationerna ännu närmare varandra. Som ett gemensamt bolag kommer vi ha möjligheten att erbjuda ett större värde för kunden med vårt skräddarsydda affärssystem och vår grundliga förståelse våra kunders behov”, säger Jan Olav Sandnes, VD, System Konsult och Runar Vinjevoll, VD, Bransjedata.

Villkoren för affären offentliggörs inte.

Cordel Norden är Valedo Partners III ABs första investering. Valedo III etableras med utfäst kapital om SEK 2 miljarder och är uppföljaren till Valedo II, vilken etablerades 2011 med ett utfäst kapital om SEK 2 miljarder. Valedo III kommer att ha samma investeringsstrategi och fokus som Valedo II och kommer att investera i ledande nordiska mindre och medelstora företag med möjlighet till långsiktigt värdeskapande genom tillväxt. Valedo bidrar med kapital, kompetens, erfarenhet och passion för att säkerställa att de företag som vi investerar i når sin fulla potential. Valedo investerar vanligtvis i partnerskap med tidigare ägare och alltid i partnerskap med nyckelmedarbetare i portföljbolagen.

Valedo III är, precis som Valedo I och Valedo II, ett svenskt aktiebolag. Aktieägare är främst Valedos personal samt styrelse, ett antal entreprenörer, välgörenhetsstiftelser, pensionsfonder och finansiella institutioner.

För ytterligare information om Cordel Norden, vänligen kontakta:
Gustav Line, VD Cordel Nordel
+47 (95) 26 71 04
gustav.line@cordel.no

För ytterligare information om Valedo, vänligen kontakta Valedos presskontakt:
Hanna Bilir, Brunswick Group
+46 (0)709 16 68 66
hbilir@brunswickgroup.com

Om Valedo:
Valedo är en oberoende svensk investeringsgrupp som investerar i högkvalitativa mindre och medelstora företag i Norden. Valedo fokuserar på företag med tydlig tillväxt- och utvecklingspotential där Valedo kan medverka till att öka takten i företagens utveckling. Genom att vara en aktiv ägare som bidrar med både kapital och kompetens medverkar Valedo till att företagen som Valedo investerar i uppnår sin fulla potential. Valedo har gjort totalt 21 investeringar och fler än 90 tilläggsförvärv. Totalt omsätter Valedos verksamheter ~4 500 miljoner med ~3 300 anställda i nästan 20 länder. Valedos tidigare verksamheter har i genomsnitt vuxit ~250% under Valedos ägandeperiod.

www.valedopartners.com

1. Valedo Partners Fund I AB, Valedo Partners Fund II AB och Valedo Partners III AB är separata juridiska personer (aktiebolag) som bedriver verksamhet helt självständigt från varandra.

Skriv ut nyhet