Nyheter

Mellby Gård förvärvar Oscar Jacobson

Mellby Gård AB (“Mellby Gård”) har förvärvat Oscar Jacobson från Valedo Partners Fund I AB (“Valedo”). Valedo investerade i Oscar Jacobson 2008 och har tillsammans med bolagets ledning under flera år transformerat Oscar Jacobson till ett modernt, distinkt och prisbelönt varumärke inom herrmodets ”affordable luxury”-segment med en målgrupp av män från tre generationer.

Oscar Jacobson är ett ledande nordiskt modevarumärke med distribution genom oberoende återförsäljare, egna butiker samt en egen e-handelsplattform. Oscar Jacobsons huvudmarknader är Sverige och Norge, men bolaget fokuserar nu även på internationell tillväxt och ett starkare online-erbjudande. Oscar Jacobson grundades 1903 och har sitt huvudkontor i Borås.

“Den revitalisering och ompositionering av det anrika varumärket Oscar Jacobson som genomförts under de senaste nio åren har inneburit mycket arbete, men har samtidigt varit otroligt stimulerande och givande för mig och mitt team. Med utgångspunkt i Oscar Jacobsons 115-åriga arv har vi föryngrat varumärket och breddat kollektionerna, förbättrat och moderniserat vår distribution inklusive etablering av en stärkt närvaro online. Oscar Jacobson har idag en solid plattform för en fortsatt framgångsrik utveckling med stöd av en ny ägare.” säger Roger Tjernberg, Arbetande Styrelseordförande och VD 2009-2017, Oscar Jacobson.

“Oscar Jacobson har idag en relevant och distinkt position i den nordiska herrmodebranschen. Vi genomför nu en ambitiös tillväxtplan som omfattar en satsning på fortsatt tillväxt i Norden, norra Europa och ett förbättrat online-erbjudande. Vi är väldigt entusiastiska över framtiden och ser fram emot att fortsätta vår tillväxtresa med stöd av Mellby Gård” säger David Thunmarker, VD Oscar Jacobson.

Villkoren för affären offentliggörs inte.

För ytterligare information om Oscar Jacobson, vänligen kontakta:

Roger Tjernberg, Arbetande Styrelseordförande, Oscar Jacobson
roger.tjernberg@oscarjacobson.com

Om Valedo:
Valedo är en oberoende svensk investeringsgrupp som investerar i högkvalitativa mindre och medelstora företag i Norden. Valedo fokuserar på företag med tydlig tillväxt- och utvecklingspotential där Valedo kan medverka till att öka takten i företagens utveckling. Genom att vara en aktiv ägare som bidrar med både kapital och kompetens medverkar Valedo till att företagen som Valedo investerar i uppnår sin fulla potential.

www.valedopartners.com

Om Oscar Jacobson:
Oscar Jacobson är ett ledande nordiskt modevarumärke, grundat 1903 i Borås. Bolaget har sitt huvudkontor i Borås, ca 80 anställda totalt och hade 2017 en omsättning på SEK 282 miljoner. Oscar Jacobsons kollektioner marknadsförs och säljs via oberoende återförsäljare, egna butiker och en egen e-handelsplattform.

www.oscarjacobson.com

Om Mellby Gård:
Mellby Gård är ett familjeägt, långsiktigt konglomerat med en entreprenörssjäl. Investeringarna sker i verksamheter med tydlig tillväxtpotential, såväl i Sverige som internationellt, i ett spann av branscher: från tillverkningsindustrin och detaljhandeln till utbildningssektorn och tjänsteföretag.

www.mellby-gaard.se

Skriv ut nyhet