Nyheter

Oscar Jacobson stärker organisationen för ytterligare internationalisering

David Thunmarker axlar rollen som koncernchef för Oscar Jacobson i samband med att nuvarande koncernchef Roger Tjernberg utses till arbetande styrelseordförande i bolaget.

Efter åtta år som koncernchef för Oscar Jacobson överlåter Roger Tjernberg koncernchefsrollen till David Thunmarker, som tillträder sin tjänst efter sommaren 2017. David kommer närmast från Tiger of Sweden där han arbetade som VD från 2008 till 2016, och mer än dubblerade omsättningen från 500 miljoner till 1,2 miljarder kronor. I slutet av 2016 rekryterades även Jonas Windahl till rollen som exportchef. Windahl kommer närmast från rollen som exportchef på Tiger of Sweden. Som arbetande styrelseordförande kommer Tjernberg framöver främst fokusera på frågor inriktade mot strategi, kommunikation och varumärke.

Oscar Jacobson, som grundades 1903, har sedan Valedos investering 2009 framgångsrikt genomfört en revitalisering vilket möjliggjort en stark utveckling i alla försäljningskanaler. Bolagets huvudmarknader idag är Sverige, övriga nordiska länder samt Storbritannien. Med rekryteringarna av Thunmarker och Windahl påbörjas en större satsning på internationell expansion för Oscar Jacobson.

”David har en bra och human ledarstil som passar väldigt bra in i vår organisation. Dessutom har David bevisat att han har stor kunskap om vår bransch och kan bygga varumärke och försäljning internationellt. Detta kommer bli en av de viktigaste frågorna när vi nu tänker ta nästa steg med Oscar Jacobson.”, säger Roger Tjernberg.

”Jag imponeras av den totala omprofileringen som Oscar Jacobson genomgått som varumärke och den position man skaffat sig genom att attrahera slutkonsumenten med en oerhört bra produkt. Jag ser väldigt mycket fram emot att få bli en del av Oscar Jacobson och tillsammans bygga varumärket vidare in i framtiden, från en idag mycket spännande position”, säger David Thunmarker.

Om Oscar Jacobson:
Oscar Jacobson är ett ledande nordiskt modevarumärke som utvecklar och säljer herrmode. Bolaget grundades 1903 i Borås och har idag försäljning till främst Sverige, övriga Norden samt Storbritannien och omsätter ca 300 miljoner kronor. Kollektionerna marknadsförs både via återförsäljare, bolagets e-butik samt 9 egna butiker. Under 2017 räknar Oscar Jacobson med att öppna ytterligare 3 egna butiker. www.oscarjacobson.com

Om Valedo:
Valedo är en oberoende svensk investeringsgrupp som investerar i högkvalitativa mindre och medelstora företag i Norden. Valedo fokuserar på företag med tydlig tillväxt- och utvecklingspotential där Valedo kan medverka till att öka takten i företagens utveckling. Genom att vara en aktiv ägare som bidrar med både kapital och kompetens medverkar Valedo till att företagen som Valedo investerar i uppnår sin fulla potential.

www.valedopartners.com

Skriv ut nyhet