Nyheter

Valedo ny ägare av Oscar Jacobson

Valedo har förvärvat Oscar Jacobson från familjen Bengtsson. Oscar Jacobson är ett ledande svenskt klädföretag med huvudsaklig inriktning på herrkonfektion. Kollektionerna säljs i hela Europa med en majoritet av försäljningen i Sverige och Storbritannien.

Oscar Jacobson är ett ledande konfektionsföretag med anrik historia som leverantör av konfektion till svenska män. Bolaget säljer framförallt konfektion och golfkläder till oberoende återförsäljare och genom egna butiker. Oscar Jacobson har varit framgångsrikt i att bygga relationer med oberoende återförsäljare och uppskattas för marknadsledande service och effektiv och säljstödjande logistik. Bolagets väletablerade varumärke och kvalitetsrenommé har resulterat i en stark marknadsposition och bidragit till en god tillväxt de senaste åren. Oscar Jacobson omsatte omkring 190 miljoner 2007 och har ca. 70 anställda. Design och produktutveckling sker vid huvudkontoret i Borås.

”Jag välkomnar Valedo som ny huvudägare till Oscar Jacobson och ser positivt på Valedos ambition att långsiktigt utveckla och växa bolaget. Det är av stort värde att bolaget får en tillväxtorienterad ägare med erfarenhet av att lyfta bolag till nästa steg. Vid sidan av Valedo kommer jag att kvarstå som minoritetsägare och arbetar kvar i företaget för att fortsätta utveckla bolaget.” säger Magnus Bengtsson, VD för Oscar Jacobson AB och en av tidigare huvudägare.

”Med Oscar Jacobsons starka varumärke som plattform ser vi långsiktigt attraktiva möjligheter att stärka och utveckla kollektionen och marknadspositionen med ytterligare resurser. I en mer utmanande konsumentmarknad är det än viktigare med ett starkt varumärke, god marknadsposition och lojala kunder, vilket vi finner hos Oscar Jacobson.” säger Nils och Per Forsberg, grundare av Valedo.

I denna investering kommer Valedo att bl.a. tillsätta följande styrelsemedlemmar: Thommy Nilsson (tidigare JC och KappAhl) och Pål Vindegg (Komplett, tidigare KappAhl och Adelsten).

Villkoren för transaktionen offentliggörs inte.

Valedo är en oberoende svensk riskkapitalfond som förvaltar 1 miljard kronor och investerar i högkvalitativa mindre och medelstora företag i Norden. Oscar Jacobson är Valedos femte investering och följer investeringar i Solhagagruppen (omsorg), Aspen (badrumsmöbler), Bindomatic (dokumentinbindning) och Broadcast Text (textning).

För ytterligare information vänligen kontakta:

Valedo Partners Fund I AB
Nils Forsberg, 08-678 08 50
Per Forsberg, 08-678 08 50
www.valedopartners.com
Oscar Jacobson AB
Magnus Bengtsson, 033-23 33 00
www.oscarjacobson.com
Skriv ut nyhet